GDPR

Informácia o spracúvaní osobných údajov

Prosím, prečítajte si nasledujúce informácie, ktoré sa týkajú spracovávania Vašich osobných údajov. Údaje, vypracované v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“). Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste v pozícii dotknutej osoby.  

1. Identifikácia prevádzkovateľa

Spoločnosť FinReal go, s.r.o., so sídlom: Mudrochova 11, 83106 Bratislava, IČO: 52 342 859, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I., oddiel: Sro, vložka č.: 139521/B   

Za prevádzkovateľa sa považujú aj spoločnosti, ktoré tvoria členov skupiny podnikov spoločnosti FinReal go, s.r.o. v súlade s ustanovením článku 4 bod 19 GDPR:

  • FinReal go LV, s.r.o., so sídlom: Mudrochova 11, 83106 Bratislava, IČO: 52 822 176, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I., oddiel: Sro, vložka č.: 142892/B,
  • FinReal go TT, s.r.o., so sídlom: Mudrochova 11, 83106 Bratislava, IČO: 52 822 648, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I., oddiel: Sro, vložka č.: 144182/B,
  • FinReality go s.r.o., so sídlom: Bajkalská 45/A, 821 05 Bratislava, IČO: 51 786 095, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I., oddiel: Sro, vložka č.: 137918/B,

Kontaktné údaje prevádzkovateľa: tel.č. 0910 564 716 e- mail: info@frgo.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

2. Odkiaľ získavame Vaše osobné údaje?

Osobné údaje získavame priamo od Vás, napríklad pri vyplnení kontaktného formulára na internetovej stránke prevádzkovateľa alebo pri uzatvorení zmluvy.

3. Na aké účely spracúvame Vaše osobné údaje a aký je právny základ ich spracúvania?

  • spracúvanie Vašich osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej ste stranou, prípadne je nevyhnutné na to, aby sa na základe Vašej žiadosti vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR)
  • na účel vybavenia Vašej požiadavky prostredníctvom vyplnenia kontaktného formulára na našej webovej stránke – ide o dopyt v súvislosti s nami ponúkanými službami

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe Vašej žiadosti vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

  • na účel realizácie existujúcich zmluvných vzťahov so zákazníkmi tj. na účel dodania služieb na základe zmluvy uzatvorenej s Vami ako zákazníkom, vrátane evidencie existujúcich zmluvných vzťahov (zmlúv, objednávok) so zákazníkmi

Tento účel zahŕňa činnosti spojené s plnením záväzkov prevádzkovateľa zo zmluvy, ktorú sme s Vami ako našim zákazníkom uzatvorili ako aj administratívne úkony spojené s uzatvorenou zmluvou, napr. sledovanie dohodnutých termínov. Zároveň, v súvislosti s uzatvorením zmluvy na dodávku našich služieb si vedieme evidenciu existujúcich zmlúv so zákazníkmi.

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

4. Spracúvanie osobných údajov na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR)

  • na účel zaistenia bezpečnosti siete a informačnej bezpečnosti

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov nachádzajúcich sa v elektronickej forme v informačných systémoch prevádzkovateľa je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa zabrániť neoprávnenému prístupu k elektronickým komunikačným sieťam, zabrániť poškodzovaniu počítačových a elektronických komunikačných systémov a ochrana údajov nachádzajúcich sa v IT technológiách a systémoch prevádzkovateľa.

  • na účel vedenia agendy súvisiacej s prebiehajúcimi spormi a exekúciami a agendy vymáhania pohľadávok a iných nárokov prevádzkovateľa v rámci súdneho, mimosúdneho, exekučného alebo konkurzného konania, vrátane právneho zastupovania v týchto konaniach

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, právnym základom spracúvania je oprávnený záujem prevádzkovateľa, a to uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa, zabránenie vzniku škôd a zabezpečenie splnenia pohľadávok a iných právnych nárokov prevádzkovateľa. V rámci tohto účelu môže prevádzkovateľ poskytnúť osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie.

  • na účel právneho zastupovania (mimo konaní)

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, ide o využívanie právnych služieb advokátov formou pripomienkovania zmlúv a ich dodatkov (vrátane príloh) uzatváraných s dotknutými osobami alebo participácie na stretnutiach a inej komunikácii s dotknutými osobami. V rámci tohto účelu poskytuje prevádzkovateľ osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie v súlade so zákonom č. 586/2003 Z. z. o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov a GDPR.

Vaše osobné údaje v tomto prípade poskytujeme advokátovi na základe nášho oprávneného záujmu: platne uzatvoriť zmluvné vzťahy dodržaním zákonom stanovených náležitostí uzatváraných zmlúv a zabrániť prípadnému vzniku škôd využitím odborných právnych služieb.

  • na účely priameho marketingu

V prípade, ak už ste našim zákazníkom, budeme Vám zasielať e-mailové správy s prezentáciou ponuky našich produktov a služieb. Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa prezentovať zákazníkom novinky v oblasti nami poskytovaných produktov a služieb. E-mailové správy Vám budú zasielané v súlade so zákonom č. 147/2001 Z. z o reklame a so zákonom č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách.

Ako dotknutá osoba máte v súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

  • na účel obchodnej komunikácie so zákazníkmi a dodávateľmi

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa. Týmto oprávneným záujmom prevádzkovateľa je nevyhnutnosť komunikácie so zákazníkmi a dodávateľmi pri vykonávaní obchodných činností prevádzkovateľa. 

  • na účely uzatvárania zmlúv

Máme oprávnený záujem spracúvať kontaktné osobné údaje osoby oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (zákazníka) ako aj kontaktné osobné údaje zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách, ktoré v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov uzatvárame (resp. v návrhoch týchto zmlúv).

Údaje týchto dotknutých osôb spracúvame na tieto účely na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa zabezpečiť platné uzatvorenie zmlúv a ich efektívne plnenie.

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu jej osobných údajov v prípade, ak k spracúvaniu dochádza na právnom základe oprávnených záujmov alebo podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR (spracúvanie je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sleduje prevádzkovateľ) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch, a to za podmienok uvedených v čl. 21 GDPR. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

5. Spracúvanie osobných údajov na základe plnenia zákonnej povinnosti (čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR)

  • na účel vedenia účtovníctva, spracovania účtovných a daňových dokladov, fakturácia a evidencia hotovostnej pokladne

Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa, najmä v zmysle zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov.

  • na účely plnenia povinností v oblasti ochrany spotrebiteľa 

Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa, najmä v zmysle zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, najmä vo vzťahu k vybavovaniu uplatnených reklamácií.   

  • na účel vybavovania práv dotknutých osôb

Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa právnych predpisov o ochrane osobných údajov (GDPR), ktoré má prevádzkovateľ v súvislosti s uplatňovaním práv dotknutých osôb v zmysle čl. 15 až 22 GDPR.

  • na účel riadneho označenia sporovej strany / dlžníka v návrhu na exekúciu

Ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, robíme tak z dôvodu, že je našou zákonnou povinnosťou riadne označiť (identifikovať) osobu dlžníka v návrhu na exekúciu (najmä Občiansky zákonník, Exekučný poriadok) ako aj riadne identifikovať osobu žalobcu či žalovaného v súdnom spore (najmä Civilný sporový poriadok, Civilný mimosporový poriadok, Správny súdny poriadok).

  • na účel evidencie a vybavovania podnetov dotknutých osôb v súvislosti s oznamovaním protispoločenskej činnosti

Na tento účel spracúvame osobné údaje z dôvodu, že je to nevyhnutné na plnenie si našej zákonnej povinnosti v zmysle zákona č. 307/2014 Z.z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti, v tom prípade, ak bol prevádzkovateľovi podaný podnet v zmysle ustanovení tohto zákona.

  • na účel kontrol vykonávaných orgánmi verejnej moci

Na základe ustanovení osobitných právnych predpisov nám môže vzniknúť povinnosť predložiť Vaše osobné údaje orgánom verejnej moci v rámci výkonu ich kontrolnej činnosti.

Dovoľujeme si Vás informovať, že dotknutá osoba je povinná poskytnúť svoje osobné údaje, ak je spracúvanie osobných údajov nevyhnutné v súvislosti s plnením zákonnej povinnosti prevádzkovateľa.

6. Spracúvanie osobných údajov s Vašim súhlasom (čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR)

  • na účely priameho marketingu

Na základe Vášho súhlasu Vás oslovíme v súvislosti s ponukou našich služieb i v prípade, ak ešte nie ste našim zákazníkom. Udelenie Vášho súhlasu je dobrovoľné, pričom ho môžete udeliť vyplnením Vašej e-mailovej adresy na našej internetovej stránke, v sekcii newsleter. Bez jeho udelenia Vás žiaľ v tejto súvislosti nemôžeme kontaktovať.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať a to kliknutím na príslušný odkaz v  e-mailovej správe alebo zaslaním e-mailu na adresu info@frgo.sk alebo doručením písomného oznámenia na adresu sídla prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

7. Spracúvanie všeobecne použiteľného identifikátora (§ 78 ods. 4 zákona o ochrane osobných údajov)

  • v súvislosti s plnením našich zmluvných povinností

Nakoľko v zmysle ustanovenia § 24 ods. 1 a § 42 ods. 2 písm. a) zákona č. 162/1995 Z. z. o katastri nehnuteľností a o zápise vlastníckych a iných práv k nehnuteľnostiam (katastrálny zákon) je obligatórnou náležitosťou návrhu na vklad a zmluvy Vaše rodné číslo (všeobecne použiteľný identifikátor), jeho využitie je nevyhnutné na dosiahnutie daného účelu spracúvania. Bez toho, aby ste nám Vaše rodné číslo poskytli, nebudeme objektívne schopní pripraviť finálnu verziu zmluvy ani zabezpečiť jej vklad do katastra nehnuteľností.

8. Príjemcovia osobných údajov

V súvislosti s plnením zákonných povinností prevádzkovateľa sú resp. môžu byť príjemcami Vašich osobných údajov subjekty určené právnymi predpismi, najmä zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, daňový úrad, doplnkové dôchodkové sporiteľne, dôchodkové správcovské spoločnosti, orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce), súdy a orgány činné v trestnom konaní.

V závislosti od účelu spracúvania a konkrétnych okolností môžu patriť medzi príjemcov Vašich osobných údajov aj iné osoby (v pozícii sprostredkovateľa alebo samostatného prevádzkovateľa), najmä:

  • advokát,
  • exekútor,
  • zodpovedná osoba v zmysle GDPR,
  • poskytovateľ poštových a kuriérskych služieb,

-    externí poskytovatelia služieb v oblasti marketingových činností,

-    spoločnosť vykonávajúcu externú podporu a prevádzku webových stránok,

-    externí dodávatelia programátorských prác a systémových a implementačných prác,

-   dodávatelia služieb inštalácie, integrácie, migrácie, konfigurácie, customizácie, custom development, reportingu a školenia softvérových produktov,

-   spoločnosť vykonávajúca certifikačný audit integrovaného manažérskeho systému, a to systému manažérstva kvality a systému manažérstva bezpečnosti informácií,

-   spoločnosť vykonávajúca projektovanie, vývoj, implementáciu a ďalšie súvisiace služby v oblasti informačných systémov a softvéru,

-   externý poskytovateľ služieb prevádzkovania SW aplikácií v cloude,

-   spoločnosť poskytujúca služby súvisiace s pripojením telekomunikačného vedenia,

-   spoločnosť poskytujúca telekomunikačné služby,

-   spoločnosť poskytujúca elektronické komunikačné služby,

-   spoločnosť, ktorá je externým dodávateľom účtovných služieb,

-   spoločnosť poskytujúca audítorské služby,

-   spoločnosť poskytujúca archivačné služby,

-   dodávateľ systému Data Loss Prevention System,

-   externá bezpečnostná služba,

V prípade, ak na spracovávanie Vašich osobných údajov využívame služby sprostredkovateľa, dbáme na to, aby boli splnené podmienky podľa článku 28 Nariadenia.

9. Budú Vaše osobné údaje poskytnuté mimo Európskej únie?

Prenos údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie sa neuskutočňuje.

10. Budú Vaše osobné údaje použité na automatizované individuálne rozhodovanie?

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie.

11. Cookies

Naša internetová stránka používa cookies,, ktoré nám pomáhajú poskytnúť Vám lepšie služby. Sú to malé textové súbory, ktoré pri návšteve webovej stránky ukladá prehliadač v počítači alebo zariadení návštevníka. Súbory cookies umožňujú webovej stránke rozpoznať zariadenie používateľa a zapamätať si určité informácie o Vašich reláciách počas Vášho pripojenia. Bližšie informácie ohľadom cookies sú zverejnené na našej internetovej stránke.

12. Akú dlhú dobu budeme uchovávať Vaše osobné údaje?

Pokiaľ sú Vaše osobné údaje spracúvané v rámci plnenia zákonných povinností prevádzkovateľa a právny predpis určuje dobu uchovávania, budeme osobné údaje a súvisiacu dokumentáciu uchovávať po dobu vyžadovanú príslušným právnym predpisom.

Osobné údaje spracúvané v rámci účelu vedenia účtovníctva a daňovej agendy sú uchovávané po dobu 10 rokov.

Osobné údaje v evidencii odosielaných a prijatých poštových zásielok uchovávame do dobu 5 rokov.

Vaše osobné údaje získané v rámci predzmluvných vzťahov budeme uchovávať po dobu jedného roka.

Osobné údaje spracúvané na právnom základe nevyhnutnosti spracúvania na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, budeme uchovávať po dobu trvania zmluvného vzťahu do vysporiadania vzájomných práv a záväzkov z nich, minimálne však po dobu 10 rokov. Rovnakú dobu uchovávame aj osobné údaje dotknutej osoby - osoby oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (zákazníka) alebo zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách.

Vaše osobné údaje spracúvané na účely vybavenia práv dotknutých osôb budeme uchovávať po dobu 5 rokov odo dňa vybavenia žiadosti, minimálne však do právoplatného skončenia správneho konania, ktoré v súvislosti s týmto účelom začalo na podnet dotknutej osoby.

Osobné údaje spracúvané na účel vedenia agendy súvisiacej s prebiehajúcimi spormi a exekúciami a agendy vymáhania pohľadávok a iných nárokov prevádzkovateľa v rámci súdneho, mimosúdneho, exekučného alebo konkurzného konania, budeme uchovávať po dobu plynutia zákonných premlčacích a prekluzívnych lehôt, alebo do vysporiadania právneho nároku vymáhaného v príslušnom súdnom, mimosúdnom, exekučnom alebo konkurznom konaní. V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na účel právneho zastúpenia (mimo konaní), uchovávame tieto údaje po dobu 5 rokov.

Osobné údaje spracúvané na účel zaistenia bezpečnosti siete a informačnej bezpečnosti sú uchovávané počas retenčných dôb stanovených osobitnými zákonmi.

Osobné údaje spracúvané na účely priameho marketingu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do namietnutia spracúvania).

Osobné údaje spracúvané na základe súhlasu budeme uchovávať najviac po dobu 5 rokov (resp. do jeho odvolania).

13. Aké máte práva máte ako dotknutá osoba v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov? 

- právo na na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR:

Máte právo získať prístup k Vašim osobným údajom a informácie v rozsahu podľa článku 15 GDPR. Máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícii, ako aj na informácie o tom, akým spôsobom Vaše osobné údaje používame. Vo väčšine prípadov Vám budú osobné údaje poskytnuté v písomnej listinnej forme, pokiaľ ste nepožiadali o iný spôsob ich poskytnutia. Ak ste o poskytnutie týchto informácií požiadali elektronickými prostriedkami, budú Vám poskytnuté elektronicky, ak to bude technicky možné.

- právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR:

Prijali sme a pribežne aktualizujeme primerané opatrenia, aby sme zabezpečil presnosť, úplnosť a aktuálnosť informácií, ktoré o Vás máme k dispozícii. Ak sa domnievate, že osobné údaje, ktorými disponujeme, sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, prosím, neváhajte nás požiadať, aby sme tieto informácie upravili, aktualizovali alebo doplnili.. Vašej žiadosti  o opravu príp. doplnenie osobných údajov sme povinní vyhovieť bez zbytočného odkladu.

- právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR:

Máte právo nás požiadať o vymazanie Vašich osobných údajov, ak je splnený niektorý z dôvodov uvedených v čl. 17 ods. 1 GDPR. Môžete tak učiniť napríklad vtedy, ak osobné údaje, ktoré sme o Vás získali, už viac nie sú potrebné na naplnenie pôvodného účelu spracúvania. Vaše právo posúdime z pohľadu všetkých relevantných okolností. V prípade, ak je spracúvanie Vašich osobných údajov  potrebné napríklad na splnenie našej zákonnej povinnosti alebo na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, nebudeme môcť Vašej žiadosti vyhovieť.

- právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR:

Pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 ods. 1 GDPR , ste oprávnení nás požiadať, aby sme prestali používať Vaše osobné údaje. Ide napríklad o prípady, keď si myslíte, že osobné údaje, ktoré o Vás máme, môžu byť nepresné alebo keď si myslíte, že už Vaše osobné údaje nepotrebujeme využívať. Ak sa spracúvanie obmedzilo v súlade s čl. 18 ods. 1 GDPR, takéto osobné údaje sa s výnimkou uchovávania spracúvajú: a) len s Vašim súhlasom, alebo b) na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, alebo c) na ochranu práv inej fyzickej alebo právnickej osoby, alebo d) z dôvodov dôležitého verejného záujmu Únie alebo členského štátu.

- právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR:

Za podmienok uvedených v čl. 20 GDPR máte právo požiadať nás o prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, na inú tretiu stranu podľa Vášho výberu. Právo na prenosnosť sa však týka len osobných údajov, ktoré sme od Vás získali na základe súhlasu alebo na základe zmluvy, ktorej ste jednou zo zmluvných strán. 

- právo namietať podľa čl. 21 GDPR:

V konkrétnych prípadoch máte právo namietať voči spracúvaniu údajov, ktoré je založené na našich legitímnych oprávnených záujmoch (teda podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch. V prípade, ak nepreukážeme presvedčivý legitímny oprávnený dôvod na spracúvanie a Vy podáte námietku, nebudeme Vaše osobné údaje ďalej spracúvať. Rovnako tak môžete namietať voči spracúvaniu údajov podľa čl. 6 ods. 1 písm. e) GDPR (plnenie úlohy vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci).

V súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR v prípade, ak sa osobné údaje spracúvajú na účely priameho marketingu, máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak budete namietať voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, Vaše osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

- právo podať podnet alebo sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov:

Ak sa domnievate, že Vaše osobné údaje sú spracúvane nesprávne alebo nezákonne, kedykoľvek môžete podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk, mail: statny.dozor@pdp.gov.sk. V prípade podania návrhu elektronickou formou je potrebné, aby spĺňal náležitosti podľa § 19 ods. 1 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok).